Blog

Neked mi az álom-munkád?

Mit csinálnál ha most bármit csinálhatnál? Gondolkoztál már ezen? Hol lennél és kivel? Milyen munkád lenne? Hogyan éreznéd magad szabadnak?

Valóban az lenne az élet értelme, hogy robotoljunk éjt nappallá téve? Ez tesz minket boldoggá és kiegyensúlyozottá? Vagy csak a társadalmi, családi és/vagy szülői és egyéb elvárásnak akarunk megfelelni?

Gondolkozz azon mit szerettél volna gyerekkorodban! Mi volt az „álom munkád”?

Mindenkinek van valami amihez ösztönösen jobban ért mint mások. A legtöbben gyerekkorban ezt érzik is és a képességeiknek megfelelő „álom-munkát” választanának. Aztán jönnek az okos felnőttek, a rendszer akik más irányba terelnek...

Vajon mi tart vissza attól, hogy ezt az álom-munkát válaszd ami valójában nem is munka és nem is megterhelő hiszen szereted csinálni. Ez a szíved vágya, ezzel a munkával teheted te többé ezt a világot. Ha mindenki azt csinálná amit a szíve diktál mennyivel szebb és boldogabb világban élnénk, mennyivel kiegyensúlyozottabbak lennének az emberek, ha nem muszájból, hanem a szeretetből és szeretettel átitatva csinálnák a munkájukat.

Tudod, hogy miért finomabb a házi étel, a háztáji hús és zöldség, a kézműves termékek, miért jobb a kézzel készült áru? Mert benne van a készítő, az „álom munkáját” végző szeretete. És persze nagyobb odafigyeléssel és kevesebb adalékkal készül, így nem mindig olyan csodaszép a külcsín mint a tömegcikkeknél, de annál nagyobb a belbecs. És ez a valódi táplálék a testnek és léleknek amikor ilyen ételt veszünk magunkhoz és ilyen dolgokkal vesszük magunkat körül.

Ha szeretnél változtatni, de elakadtál vagy nem tudod mi is a te „álom-munkád” keress bátran, segítek amiben tudok, irányt mutatok, de döntened, lépned neked kell.